jún 1, 6 év ago

Bringaréna az Új Széchenyi Terv támogatásával!

2012. június 1-ével kezdetét vette legújabb SNOWBOARD- ÉS KERÉKPÁROS PÁLYA INNOVATÍV FEJLESZTÉSE A BAKONYBAN nevű projektünk.

Az epélényi sípályákat üzemeltető Nordica Kft. jelen projekt segítségével szeretné kielégíteni a magyar hegyikerékpáros sport igényeit. A projekt keretében többek között 4 pályát hoztunk létre, mely az olimpiai sportágként megjelenő hegyikerékpározás (cross country) és a hazánkban teljesen hiányzó downhill kerékpározást teszi lehetővé. A downhill pálya a télen snowboard pályaként üzemel. Így a projekt által létrejövő fejlesztés lényegében egész évben elérhető turisztikai szolgáltatást kínál.

 

Télen modern hóágyúk, mágneskártyás beléptető rendszer, 3 csákányos lift, egy négyüléses libegő és összesen több, mint 7 km pályahossz várja a vendégeket, ahol megtaláljuk hazánk leghosszabb lesiklópályája, Magyarország egyik legmeredekebb sípályáját, amelynek a lejtése néhol eléri a 30 fokot. A tanulni vágyókat 2 tanulólift és szakképzett oktatók várják, a kisebbek pedig játékkal egybekötve tanulhatnak a zárt oktatási területen felállított szórakoztató sí óvodában. A kivilágított pályák késő estig fogadják a síelőket.

 

Projektünk célja a meglévő sípályák mellé egy snowboard- és kerékpáros pálya létrehozása és kiépítése volt. 4 különböző igényre alakítunk ki kerékpárpályákat, amelyet a 4 üléses felvonók kis átalakításával lehet megközelíteni: a lakatos szerkezet leszerelhetősége biztosítja, hogy a téli időszakban a sífelvonózást ne akadályozza. A kerékpárpályához kölcsönzőt is létrehoztunk azoknak, akik nem rendelkeznek megfelelő kerékpárral:megfelelő színvonalú,strapabíró kerékpárokkal minden közönség számára.

 

A program az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Share "Bringaréna az Új Széchenyi Terv támogatásával!" via