aug 11, 7 hónap ago

Hullócsillag nézés Eplényben 

Kedves hullócsillag rajongók!

 

Mivel úgy tűnik, hogy a hétvégi rendezvény alatt nem feltétlen lesz tiszta az égbolt, ezért aki az eseményt betervezte, mindenképpen olvassa végig alábbi közleményünket.

 

A hétvégén nem lesz teljesen tiszta az égbolt, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy felhőátvonulások zavarhatják majd a csillagok megfigyelését. Az előrejelzések alapján azonban nem lesz összefüggő a felhőtakaró, lesznek olyan ablakok, amin át az égbolt látható lesz. Mivel a csillaghullás már napok óta igen intenzív, ezért biztosan lehet majd hullócsillagokat látni a felhők közötti ablakokon át.

 

hullócsillag nézés vasárnap is

 

 

Az eseményt a meghirdetett menetrend szerint megtartjuk, tehát pénteken és szombaton is nyitva lesz a libegő egészen éjjel kettő óráig. Lehet jönni bátran hullócsillagot figyelni és kívánni. A felhőzet milyenségét sajnos garantálni nem tudjuk, de reméljük, hogy a lehető legpozitívabb forgatókönyv valósul meg.

 

Extraként még a vasárnapot hozzácsatoljuk az eseményhez, tehát vasárnap is lehet jönni éjjel kettőig. Vasárnap este nagy valószínűséggel szinte tiszta égboltra tekinthetünk majd fel. Érdemes akár több napot is betervezni, hiszen a környéken megszállva számos érdekes lehetőség nyílik: a Bakony gyönyörű és a Balcsi is közel.

 

Környékbeli szállásainkról a www.eplenyilibego.huhonlapról tájékozódhattok, a környék programjait pedig alábbi videónk foglalja össze.

Share "Hullócsillag nézés Eplényben " via