Országos Számháború

Megrendezésre kerül az első országos számháború a Libegőnél Eplényben!

Várunk mindenkit sok szeretettel, aki szereti ezt a játékot 2016.07.23-án Eplényben a Libegőnél!

A játék maga az Ámos-Hegy tetjén a sípályákon és a mellette lévő erdős részekben zajlik majd.

Jelentkezéstől függően, több csapat is hadba áll egymás ellen egyszerre, a cél, hogy megszerezd a másik csapat zászlóját és elvidd a hullatáborba!

Jelentkezés menete:

Legelőször is ki kell tölteni egy regisztrációs űrlapot és elküldeni a szervezes@siarena.hu e-mail címre.

Az űrlapot ITT tudod letölteni.

NAGYON FONTOS hogy olyan elérhetőséget adj meg, ami alapján fogunk tudni értesíteni a megérkezéssel és a helyszíni regisztrációval, valamint egyéb részletekkel kapcsolatban! Plusz megéri feliratkozni Facebook eseményünkre, hogy a legfrissebb információkról értesülj!

A jelentkezésnek van egy egyszeri nevezési költsége, amiben benne foglaltatik a póló amit a csapattagok kapnak, a rajtszám, valamint a felvonó egész napos korlátlan használata, és 10% kedvezmény a Kemencés Büfében!

A jelentkezés díja: 3.500 Ft/fő

A nevezési költséget itt a helyszínen kell fizetni, ahol csapatokba osztunk mindenkit és megkapják a csapat pólókat, valamint a rajtszámot.

A rajtszámot őrizzétek meg, ugyanis ezzel vagytok jogosultak használni a felvonót, valamint 10% kedvezményt kaptok a Kemencés Büfében!

A játékszabályokról:

– A szám takarása:

Az elfordulással történő fedezés mellett a számháborúban alapvető eszköz a szám takarása. A számot testtel takarni tilos. Az ún. faimádás – a szám fával vagy más saját helyén lévőtereptárggyal való takakarása – szabályos. Élő növény részét letépni tilos, hasonlóképpen szabálytalan az erdő átrendezése, a halott ágak felemelése, áthelyezése. Ugyancsak tilos az ún. égimádás, vagyis a szám felfelé fordítása. (Ez a magasabbakat igazságtalanul előnyösebb helyzetbe hozná.) Hasonló megfontolásokból tilos a fára mászás és a testi erő alkalmazása. Földimádás – a szám talajjal való takarása – korlátozottan alkalmazható: alapesetben 2 ököl távolságra lehet tartani a számot a földtől, kivéve ha 2 méteren belül van az ellenfél, amikor is a teljes földimádás is szabályos. A szám takarásának különleges módja a tankolás. Ekkor két vagy több csapattárs összedugja a fejét, s számaik egymást takarják. Tankolás erdőben nincs, de nyílt terepen vagy ház körül megengedhető.

– Akiket lelőttek:

A hullatábor általában a pályán kívül, de a terep közelében helyezkedik el. Amennyiben valaki kiesik a játékból, „hulla”. Számát azonnal leveszi, és a lehető legrövidebb úton a hullatáborba kell mennie. Hulla a játékot semmilyen módon nem befolyásolhatja, információkat az élőknek nem adhat (pl. a játék állásáról vagy a játékosok helyzetéről). A hulláknak a hullatáborban csendben kell lenniük, esetleg ha a terepadottságok megengedik, halkan beszélgethetnek, ám ez a terepen játszókat nem zavarhatja.

– A zászlóról:

A játék megkezdése előtt a védők a terepen elhelyezik a zászlót. A zászlót kibontva, mindenki által elérhető helyre kell tenni. A játék kezdete után a védők a zászlóhoz nem nyúlhatnak, sőt 2 méternél közelebb nem tartózkodhatnak hozzá. Ebben a játékban a védők célkitűzése az összes támadó leolvasása, a támadók célja a zászló megtalálása és a hullatáborba való juttatása, függetlenül attól, hogy ez hány védő leolvasásával jár. Ha valamelyik támadó megszerzi a zászlót, de leolvassák, a zászlót az adott helyen le kell tennie, és hullaként a hullatáborba kell mennie. (A védők a zászlót itt tovább védhetik, de 2 méternél közelebb menniük hozzá továbbra sem szabad.) A zászlót a még életben lévő támadók valamelyike viheti tovább. A játék tehát akkor ér véget, ha az összes támadó kiesik a játékból, illetve ha a támadók a zászlót eljuttatják a hullatáborba. Ha elfogynak a játékosok az adott csapatból, annak a csapatnak vége a játéknak, a hullatáborban lévő bíró lehozza a zászlójukat.

 

Iratkozz fel Facebook eseményünkre is, hogy egyből értesülj a legfrissebb hírekről a számháborúval kapcsolatban!