aug 16, 1 hónap ago

Sajtótájékoztatónk a fejlesztésekről

2017-ben nagyszabású fejlesztés zajlik le az eplényi Intersport Síarénában.


2017.08.16-án délelőtt 10:00 órakkor kezdődött, a 2017-es évi fejlesztésünkről sajtótájékoztatónk, ahol jelen volt többek között Révész Máriusz kormánybiztos, Fehér Gyula a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke, Ebele Bálint a Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója, Fiskál János Eplény polgármestere, Szabó Miklós az Eplényi Turisztikai Egyesület Elnöke, valamint Szedlák Tibor a Verga erdőgazdálkodási Zrt vezetője is.

IMG_20170816_1051445

A létesítményt üzemeltető Síaréna Kft. 2017-ben egy négyévszakos fejlesztési programot valósít meg a magyar állam támogatásával. A beruházás bruttó összköltsége 516 millió Ft, melyből 150 millió Ft állami támogatás.

A fejlesztések célja a kapacitás növelése és a négyévszakos működés. Bár az eplényi sícentrum hazánk legnagyobb télisport létesítménye, nyilvánvalóvá vált, hogy a növekvő kereslet miatt további kapacitásbővítésre van szükség. A fókuszba a kezdő síelők és a családok kerültek, meghatározva a fejlesztések fő irányvonalát.

A program keretében megépül hazánk legnagyobb kezdő sípályája, amit egy újonnan épülő kétüléses felvonó szolgál majd ki. Az előkészítések már év eleje óta folynak, a munkálatok pedig júniusban kezdődtek el. Természetesen a felvonó és sípályaépítés mellett kényszerűvé válik további infrastrukturális fejlesztés. Eplény eddig is arról volt híres, hogy nagyon sok havat gyárt a hóágyúkkal, idéntől azonban a másfélszeresére növeljük a hógyártó kapacitást. Fejlesztjük még a parkolókat, a vendéglátóhelyeket, a pályakarbantartó gépparkot, valamint a síkölcsönzőben is nagymértékű beruházást hajtunk majd végre.

A növekvő kölcsönzői és sípálya kapacitás révén még több kezdő befogadására lesz alkalmas a létesítmény. A síelés ugyanis már nem csupán a jómódúak sportja, az átlagember is nyugodtan belekezdhet a téli sportokba hazánkban, nyugati színvonalú feltételekkel. Az elért eredmények alapján büszkén állítható, hogy a síelés egyre inkább a tömegsport irányába tolódik el. Ezt segíti elő a Síaréna Kft. által már negyedik éve működtetett iskolai síoktatási program, melynek keretében az intézményfenntartó szervezettel karöltve nyújt a Síaréna Kft. jelképes áron síelési lehetőséget az iskolás gyermekeknek.

A meglévő négyüléses felvonó Eplényben már 2012 óta működik nyáron is mint libegő, valamint a hegyi kerékpározás szállító eszközeként. Az újabb ülőlift jó szolgálatot tesz majd a nyáron is aktív sícentrum életében. Ehhez társul még, számos élményelem, amelyek még vonzóbbá teszik a családok számára Eplényt.

A sajtótájékoztató keretein belül egy új oszlopot is felállítottunk, amelynek csavarjait ünnepélyesen meghúzták a képviselők.

Szó esett a Veszprém-Zirc-Győr kerékpárútvonal kivitelezéséről is.

IMG_20170816_1104126

Fiskál János polgármester kérdésére Révész Máriusz kormánybiztos azt válaszolta, hogy 2018 tavaszára illetve kora nyarára elkezdődhetnek a konkrét munkálatok az ügyben, jelenleg az engedélyeztetési folyamatok zajlanak.

Bejelentésre kerül új nyári arculatunk is, a Kaland Hegy Eplény.

KalandHegy

Az új arculat magában foglalja a libegőt, a kilátót, a kerékpáros pályákat, a tanösvényeket, az épülő játszóteret, a már elkészült mezítlábas ösvényt, valamint a kalandpályákat.

Mezítlábas Ösvény - Révész Máriusz

Az új arculat nem csak kinézetben változtatja meg a nyári működést. Elindul #érezdjólmagad programunk is, ahol célunk az, hogy a családok, fiatalok, időek akár egy egész vagy több napot el tudjanak tölteni Eplényben.

Új arculathoz új weboldal jár, látogasd meg te is honlapunkat:

www.kalandhegy.hu

Kövesd a Kaland Hegyet Facebookon is!

 

Share "Sajtótájékoztatónk a fejlesztésekről" via

More in Hírek
4:51 du., 4 hét ago

Te hogyan töltöd az őszi hétvégéket?

Vége a nyárnak, mostmár hivatalosan is, kezdődik az ősz de ne csüggedj! Mindenki nehéz szívvel de vissza kell hogy üljön az iskolapadok mögé, vissza kell térni a megszokott régi kerékvágásba, a munkahelyre a kollégákhoz. Újra elérkeznek a szürke hétk…

Read   Comments are off
12:37 du., 1 hónap ago

Iskolakezdési bringás akció!

Bringázz 50% kedvezménnyel a Bringarénában az iskolakezdés alkalmával!…

Read   Comments are off
1:34 du., 1 hónap ago

Bringázz nyár végén is!

Nálunk nem áll meg az élet augusztus 20 után! Élvezd ki a nyár utolsó napjait a suli és munkakezdés előtt az egész családdal! Mi biztosítjuk számodra a lehetőséget, hiszen augusztus 31-ig minden nap nyitva a Bringaréna, minden nap 9:00-tól 18:00-ig ü…

Read   Comments are off